Wednesday, November 4, 2015

Volkswagen thotë se kan gënjyer në lidhje me nivelet e CO2 në 800.000 Makina


Volkswagen të hënën, tha se testimi i brendshëm zbuluar 800,000 makina Volkswagen mund të lëshojnë më shumë dyoksid karboni sesa është raportuar dhe mund të kushtojë kompanisë 2.1 miliard $ më shumë në dënime. CEO i ri Matthias Müller kërkoi falje për mashtrim. "Bordi i Menaxhimit të Volkswagen AG shpreh keqardhje të thellë këtë situatë dhe dëshiron të nënvizojë vendosmërinë e saj për të vazhduar në mënyrë sistematike përgjatë rrugës aktuale të sqarimit dhe transparencës," tha ai në një deklaratë. Sipas automaker, 800,000 makina mund të lëshojnë më shumë CO2 se kompania raportuar. Volkswagen tha se "shumica" e makinave të prekura ishin modele naftë, por nuk ka specifikuar se cilat ato, as në qoftë se ata ishin modele të prekur tashmë nga skandali në rritje naftë. Sipas Financial Times, makina prekur të gjithë kanë motorët 1.4-litër, edhe pse disa janë benzinë-powered, për herë të parë motorët e Volkswagen benzinë ​​kanë qenë të implikuar në krizë saj emisioneve. Volkswagen Polo dhe Golf modele, si dhe disa Skoda, Seat dhe modelet Audi, ishin të pajisur me motor 1.4-litra, ndonëse asnjëri janë shitur në SHBA apo Kanada. Në gusht, Volkswagen njoftoi se do të pajisur një turbocharged motor 1.4-litra në makinat e saj në SHBA për të zëvendësuar largohet motorin 2-litër. Është e paqartë nëse kjo motor, koduar EA 211, ka të bëjë me motorët evropiane që vjell nivele të larta të dioksidit të karbonit që Volkswagen nuk ka saktësuar. Një motor i lidhur, në bazë të një brezi më parë katër cilindra, ka qenë përdorur në shumë VW, Audi, Seat dhe makina Skoda.

BMW 7 series - new 2015

                             BMW 7 series______________ Kliko ketu per ta par videonThe story of lovely car
The Story of best car

Let`s take a look to BMW